Le Creuset
Terwijl we zoeken naar manieren om duurzamer te leven, staat er in veel keukenkastjes al jaren een prachtig voorbeeld: de iconische gietijzeren pan. Als een van de klassieke merken in kookend Europa laat Le Creuset zien dat kwaliteit en circulariteit hand in hand gaan.
Ja het zijn kostbare pannen, zeker, maar het mooie aan deze pannen is hoe ze traditie combineren met moderne duurzaamheid. Gemaakt van grotendeels gerecycled gietijzer en geëmailleerd in karakteristieke kleuren, gaan ze niet alleen generaties mee, maar worden ze ook vaak doorgegeven als erfstuk. Zo wordt een kookgerei een duurzame investering.
Door te kiezen voor tijdloze kwaliteit in plaats van wegwerpartikelen, bewijzen deze pannen al bijna 100 jaar dat 'nieuw' niet altijd beter is. Een stukje keukengerei dat zowel je kookkunsten als de planeet een leven lang dient.
Le Creuset schrijft:
Een gietijzeren partnerschap
In 1925 ontmoetten twee Belgische industriëlen elkaar op de beurs in Brussel. De één was een specialist in emailleren en de ander een expert in gieten. Gezamenlijk 'braken ze de code' om gietijzer te emailleren en brachten ze kleur in de keuken.
Samen leidden de oprichters van Le Creuset een nieuw tijdperk voor kookgerei in.
Na hun eerste ontmoeting besloten Armand Desaegher en Octave Aubecq om samen te gaan werken en definieerden gezamenlijk het basisproductieproces van de geëmailleerde gietijzeren cocotte die we tot op de dag van vandaag nog steeds gebruiken. Nadat ze in 1925 een werkend prototype hadden gemaakt, werd Le Creuset geboren.
Een recept voor het leven
Onze gietijzeren braadpannen zijn gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, waaronder gerecycled ijzer en staal, waardoor duurzame klassiekers worden gecreëerd.
Grondstoffen worden in de oven gesmolten en vervolgens in een smeltkroes of 'creuset' gegoten, waar we onze naam aan ontlenen.
Zodra het metaal is afgekoeld, breken onze vakmensen de afzonderlijke zandvormen open om de gegoten braadpan te onthullen. Elk exemplaar is volledig uniek omdat de mal na elk gebruik wordt afgebroken. Het zand wordt keer op keer opnieuw gebruikt om duizenden exemplaren te creëren.
Op Instagram
@lecreusetnederland
Op 1 september 2024:
We introduceren Thyme 🌿 Een geliefd kruid en prachtige nieuwe tint die geworteld is in eenvoudige elegantie. Ontdek nu via de link in bio.
Bekijk ook deze duurzame tips
Ook aan het eind van je leven kan je kiezen voor groen; met een urn of grafkist gemaakt van paddenstoelen.
Engels groen merk dat is opgestart in samenwerking met handwerkers in Malawi. Veel Afrikaanse prints en stijl in de kleding.
Fijne site met veel informatie over merken en het kunnen maken van groene(re) keuzes.
Wasbare luiers begint hier, fijne website met goede uitleg en probeer mogelijkheden. Lange termijn huren kan ook.