Blog

PFAS zorgwekkend? Waarom? En welke alternatieven zijn er?

Toen ik in 2019 de film Dark Waters zag, veranderde mijn kijk op alledaagse producten voorgoed. De film onthulde hoe chemische bedrijven al decennia wisten dat ze ons water, onze lucht en onze gezondheid vergiftigden met PFAS. Nu, vijf jaar later, staat het onderwerp weer volop in het nieuws: staatssecretaris Jansen (PVV) eist directe actie van bedrijven om PFAS-uitstoot terug te dringen. Een cruciale stap, maar is het genoeg?

Gids naar een groenere én gezondere badkamer

Er was ooit een quote die ik zag in een organic skincare winkel in Bussum die me altijd is bijgebleven: "If you can't eat it, don't put it on your skin." Deze wijsheid zette me aan het denken over wat we dagelijks op ons grootste orgaan smeren - onze huid. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat je huid meer is dan alleen een barrière tegen de buitenwereld. Het is een levend, ademend orgaan (je grootste zelfs;)) dat alles absorbeert wat we erop aanbrengen. Helaas zijn veel 'verzorgingsproducten' die…

Goed voor jezelf zorgen? Zorg voor de bodem!

Is het egoïstisch om goed voor jezelf te zorgen? Absoluut niet! Zoals het lied “Ik hou van mij” zo mooi zegt: “Je geeft pas echt iets aan een ander als je eerst van jezelf houdt.” Zorg voor jezelf begint bij aandacht voor zowel lichaam als geest. Deze twee zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend.

Sport-en outdoorbedrijven: milieubewust of misleidend?

Als je denkt aan sport- en outdoorbedrijven, verwacht je dat ze de natuur voorop hebben staan bij de ontwikkeling van hun producten. Althans, dat was en is in ieder geval mijn verwachting. Deze producten worden immers vooral in de natuur gebruikt. Helaas is dit vaak niet het geval. Hoewel bedrijven zoals Patagonia, Hylo, Iron Roots, Icebreaker en Tretorn laten zien hoe het groener kan, blijft het aanbod van echt duurzame (milieu-, natuur-, mens- en diervriendelijke) producten beperkt. Een…

Waarom tuinieren nu vaak niet zo groen is als je denkt…

"Sta je er wel eens bij stil dat de kleurrijke bloemen en weelderige planten in tuincentra misschien niet zo groen zijn als ze lijken? Het is begrijpelijk dat we verleid worden door hun schoonheid en de belofte van een levendige tuin. Maar wat veel mensen niet weten, is dat achter die prachtige façade vaak een donker geheim schuilt. In deze blog zal ik toelichten waarom de meeste planten in het tuincentrum helemaal niet zo goed zijn als je zou denken én laat ik je zien hoe het wel groen kan via…

Het ontstaan van de site

Mijn eigen realisatie In de afgelopen jaren ben ik me steeds meer bewust geworden van hoe we omgaan met elkaar, dieren en de aarde. Ik realiseerde me steeds meer wat de impact is van ons huidige levensstijl en hoe deze ten koste gaat van andere mensen, dieren en onze planeet. Ik wil niet langer deelnemen aan deze manier van leven. Onze huidige levensstijl leidt tot het verbruiken van 4 aardbollen per jaar, dit is onverdedigbaar. Niet voor mijzelf, en zeker niet voor de generaties na mij,…

Blogs in de komende periode

In de komende periode zal ik zo nu en dan een nieuwe blog plaatsen. Vanuit bijvoorbeeld de (kleine) wijzigingen die ik zelf heb toegepast om groene(re) keuzes voor jou concreter te maken. Ook zal ik delen over documentaires en of inzichten die mij echt iets hebben gebracht, waarvan ik mij kan voorstellen dat jij er ook iets mee kunt.