Brute bonen
Brute Bonen is een koffiebrandmerk dat bekend staat om zijn robuuste, volle smaken en ethische benadering van koffieproductie. Ze selecteren hun bonen met de grootste zorg en roosteren deze met precisie om de rijke, diepe smaken naar voren te brengen. Brute Bonen werkt nauw samen met boeren om ervoor te zorgen dat de koffie op een eerlijke en duurzame manier wordt geproduceerd. Dit komt met name doordat ze de koffieplant weer op z'n natuurlijke manier laten groeien; als schaduwplant en dus niet als monocultuur rijen. Hun toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid maakt elke kop koffie een ervaring op zich.
Brute bonen schrijft:
We zijn Brute Bonen gestart uit liefde voor smaak. Twee kookgekken die in al hun recepten op zoek gaan naar perfectie. Sous-vide garen, ijs maken, brood bakken, roken, injecteren, BBQ’en, alles wordt uit de kast getrokken voor een goed experiment. Op zoek naar de ultieme smaakbeleving challengen we de status quo en doen het graag anders.
En dat geldt ook voor espresso.
We willen ook in de toekomst onbekommerd blijven genieten van Brute Bonen. Hiervoor is het nodig dat we alles in het werk stellen om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Door bijvoorbeeld minder fossiele grondstoffen te gebruiken, de CO2-uitstoot beperken, zo min mogelijk water te gebruiken en de biodiversiteit te behouden. En laten we eerlijk zijn, koffie is bepaald niet het beste jongetje van het duurzaamheidsklasje. Maar wij doen het anders.
Dat we koffie op uitgestrekte koffieplantages als monocultuur zijn gaan verbouwen is op zijn zachtst gezegd een beetje eigenaardig. Arabica is een schaduwplant en groeit het lekkerst onder de beschutting van bomen en andere struiken. Een betere bodem, meer biodiversiteit, minder pesticiden en minder water zijn zomaar een paar voordelen.
EEN GROENERE WERELD
Die hebben we verdomd hard nodig. Dat we teveel CO2 uitstoten en de aarde uitputten gaan we hier niet nog een keer herhalen. Wel vertellen we je dat het anders kan. Door koffie in een bos te verbouwen slaan we ook nog eens heel veel CO2 op. Door een ouderwets kopje koffie te drinken vervuil je de lucht met een uitstoot van 50 gram CO2. Terwijl een kopje Brute Bonen tot wel 450 gram CO2 uit de lucht haalt. De lucht wordt schoner en de wereld wordt groener doordat jij kiest voor de juiste koffie.
Op Instagram
@brutebonen
Op 2 september 2024:
Branden, wegen, vullen, vouwen, plakken… Maandag Branddag! ☀️
Bekijk ook deze duurzame tips
BOOT Koffie: sinds 1973 ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie met eerlijke prijzen voor koffieboeren, van boon tot kopje.
Verzamelwebsite van diverse initiatieven in Amsterdam gericht op lokaal, gezond en duurzaam eten.
Circulaire Hub aan de hei van Bussum met fijne vergaderlocatie, werkplekken, events en trainingen gericht op de toekomst.
Eerlijke, duurzame koffie uit Afrika, geroosterd in Amsterdam.